Η 1η Ημερίδα Εφαρμογών Drones & UAV στον Ελληνικό Χώρο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ

Η Ημερίδα αποτελεί την πρώτη και εναρκτήρια εκδήλωση που συνδέει την ακαδημαϊκή έρευνα με την πραγματικότητα των εφαρμογών στον Ελληνικό χώρο μιας τεχνολογίας αιχμής, που την τελευταία δεκαετία εξελίσσεται συνεχώς.

Εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων παρουσιάζουν εφαρμογές εναέριων συστημάτων καταγραφής στις επιστήμες τους. Εταιρείες εκθέτουν δικά τους μοντέλα UAV και Drones και παρουσιάζουν δουλειά πεδίου από εργασίες στις οποίες έχουν μετάσχει.

Η θεματολογία της Ημερίδας αφορά θέματα αιχμής. Γίνεται εκτενής αναφορά στο νομικό πλαίσιο και τους νέους κανονισμούς πτήσεων UAV καθώς και στις υποχρεώσεις πιστοποίησης – αδειοδότησης των χειριστών ανάλογων συστημάτων.

ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ DRONE ΔΩΡΕΑΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το πρόγραμμα της ημερίδας απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε εφαρμογές και έρευνα πεδίου. Η ημερίδα αφορά έμπειρους χρήστες μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών αλλά και όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα υπόβαθρο τεχνογνωσίας και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία των UAV για τις δικές τους εφαρμογές.

Απευθύνεται επίσης σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και σπουδαστές με μηδενική μέχρι σημαντική εμπειρία σε ανάλογα συστήματα. Στην Ημερίδα ακόμα προσκαλούνται όσοι και όσες ασχολούνται με Drones για αναψυχή, δημιουργική απασχόληση ή ιδιοκατασκευές και αγωνιστικές δραστηριότητες.

Συνδιοργάνωση

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από διάφορα ακαδημαϊκά τμήματα και βρίσκεται υπό την στήριξη φορέων και συλλόγων με κοινό αντικείμενο τις εφαρμογές UAV.

Χώρος και Χρόνος

Η Ημερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στο κτίριο του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη).

Χορηγοί

Στην Ημερίδα χορηγοί στάθηκαν γνωστές εταιρείες του χώρου  των εφαρμογών Μη Επανδρωμένων Ιπτάμενων Οχημάτων από την Βόρεια Ελλάδα.

Εγγραφές - Συμμετοχές

Εγγραφές στην εκδήλωση μπορεί να γίνουν εύκολα με το σύστημα προεγγραφών ή στην γραμματεία της Ημερίδας επί τόπου, με προσέλευση πριν την πρωϊνή συνεδρία.

Περισσότερα... »

Ιδιώτες Εκθέτες

Στην Ημερίδα μετέχουν σαν εκθέτες ιδιωτικές επιχειρήσεις που είτε έχουν σαν αντικείμενο την εμπορία UAV και τεχνολογίας καταγραφής εικόνας, είτε χρησιμοποιούν τη σχετική τεχνολογία για την παραγωγή  δεδομένων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών τμημάτων:

  • Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ
  • Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών –Α.Π.Θ
  •  Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα των:

  • Δήμου Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας,
  • ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας,
  • ΣΕΜΠΧΠΑ και του
  • Συλλόγου Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας.

Στηρίζεται από το Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος.